Van der Vaart kiest voor Midtjylland

Rafael Van Der Vaart zet zijn carrière voort bij Midtjylland. De 109-voudige Nederlander tekent een tweejarig contract bij de derde uit Denemarken. 

De carrière van de 33-jarige Nederlander zit al even in het slop. De ex-speler van Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur keerde in de zomer van 2012 terug naar het Duitse Hamburg, waar hij ook al tussen 2005 en 2008 actief was. Met de Hamburgers ontliep de Nederlander in zijn tweede passage drie keer maar net de degradatie. In zijn laatste seizoen verloor hij zelfs zijn basisplaats. Real Betis zag vorig jaar wel wat in de voormalige Oranje-international en haalde hem naar Sevilla. Hij kwam er slechts tot 7 wedstrijden en mag na één seizoen dus alweer opkrassen. Midtjylland - de club waarvan Club Brugge vorig seizoen nog twee keer verloor in de Europa League - biedt hem nu een uitweg. Interessant detail: Estavana Polman - de vriendin van van der Vaart - handbalt bij Middtjylland.

"Ik wil laten zien dat ik nog steeds een goede speler ben", zei van der Vaart bij zijn presentatie. Midtjylland staat na vier wedstrijden momenteel tweede in de Deense competitie. Het is ook nog steeds in de running voor een plek in de poulefase van de Europa League. In de play-offronde ontmoet het eerst het Turkse Osmanlispor. Van der Vaart behoort ook tot het select clubje spelers dat voor het Nederlands elftal 100 interlands verzamelde. In de WK-finale in 2010 was hij invaller. 

20 keer gelezen