Eupen wil eerste match herspelen

KAS Eupen heeft beroep aangetekend bij de Scheidsrechterscommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) tegen de strafschop die aan Zulte Waregem werd gegeven op de openingsspeeldag in de Jupiler Pro League. Dat bevestigt de KBVB. De promovendus uit de Oostkantons verloor op zaterdag 30 juli met 3-0 van Essevee.

Scheidsrechter Lawrence Visser legde het leer op de stip na een duwfout van Ocansey binnen de zestien. Zulte Waregem opende de score via kapitein Mbaye Leye, die de gecontesteerde penalty omzette in de 63e minuut. Eupen brengt het oordeel van Visser voor het Bureau Arbitrage, dat bevoegd is om zich uit te spreken over scheidsrechterlijke inbreuken op de spelregels. Voorlopig heeft de scheidsrechterscommissie nog geen datum geprikt waarop de zaak wordt behandeld.

"Volgens Eupen werd de fout gefloten terwijl de bal nog niet terug in het spel was. Bijgevolg had scheidsrechter Visser het spel moeten laten hernemen via een hoekschop", liet de Pro League, de belangenvereniging van de 24 profclubs, dinsdagavond op zijn website optekenen. Na de omgezette strafschop van Leye dikten Timothy Derijck en Christophe Lepoint de score verder aan tot 3-0.

 

6 keer gelezen