Real klopt Sevilla in Europese Supercup

Real Madrid heeft de Europese Supercup gewonnen. De winnaar van de Champions League haalde het na verlengingen met 3-2 van Sevilla, de winnaar van de Europa League. Dani Carvajal zorgde in minuut 119 voor het beslissende doelpunt.

Bij Real ontbraken heel wat toppers. Zinédine Zidane kon geen beroep doen op Cristiano Ronaldo en Pepe, beiden waren nog steeds geblesseerd. Ook Gareth Bale en Toni Kroos waren er niet bij. Zij waren nog steeds op vakantie na het EK in Frankrijk. Europa League-winnaar Sevilla was dan weer een ploeg in opbouw. Onder andere succescoach Unai Emery vertrok, net als Kevin Gameiro, Ever Banega en Grzegorz Krychowiak. De eerste helft leverde dan ook niet veel spektakel op. Na 20 minuten was er een er dan toch een flits van Marco Asensio, een debutant bij Real Madrid. De 20-jarige vleugelaanvaller trapte de bal vanop zo’n 20 heerlijk in de kruising.

Verder lag het tempo eerder aan de lage kant. Sevilla eiste de bal op en Real teerde op z’n voorsprong. Net als bij het doelpunt van Real, viel er ook voor Sevilla een doelpunt uit de lucht. Vietto nam de bal goed mee en gaf op het gepaste moment door aan Franco Vazquez. Die trapte de gelijkmaker droog binnen.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Sevilla had het balbezit, maar de eerste kans was opnieuw voor Real Madrid. Asensio zette zich goed door op de linkerflank en bediende Isco, die maar net naast trapte. Twintig minuten voor tijd kwam Sevilla op voorsprong. Vitolo tikte de bal voorbij Sergio Ramos en ging dan liggen. De Servische ref wees naar de stip en invaller Yevhen Konoplyanka maakte er 1-2 van. Sevilla leek op weg naar winst, maar in de absolute slotseconde maakte Sergio Ramos z’n ‘foutje’ goed: hij kopte volledig vrijstaand de 2-2 binnen.

Het zat Sevilla niet mee en in de verlengingen moest het ook nog eens met tien man verder na rood voor Kolodziejczak. Met een man meer ging Real op zoek naar het winnende doelpunt. Ramos kopte de bal wel binnen, maar zijn goal werd afgekeurd voor een lichte duwfout. Vijf minuten voor tijd kreeg Lucas Vazquez nog een dot van een kans, maar hij alleen voor doel kon hij niet afwerken. De wedstrijd leek op weg naar strafschoppen, maar in minuut 119 zorgde Dani Carvajal met een knappe rush en dito afwerking voor de 3-2. Real Madrid mag zo z’n 3e Europese Supercup in de trofeeënkast zetten.

 

3 keer bekeken