United maakt komst van Pogba officieel

Wat al weken in de lucht hing is vanaf nu ook werkelijkheid. Paul Pogba keert terug naar Manchester United en wordt de duurste voetballer aller tijden. De Engelsen maakten de terugkeer van Pogba vannacht bekend via Twitter en zouden om en bij de 105 miljoen euro betalen voor de Fransman.

In een promofilmpje op het Twitteraccount van United maakt de 23-jarige Fransman zijn terugkeer naar de club zelf bekend. Pogba is een jeugdproduct van United en speelde in 2012 drie wedstrijden voor de hoofdmacht van United. Omdat toenmalig coach Alex Ferguson de middenvelder te licht had bevonden, trok Pogba naar Juventus. In Turijn groeide de Fransman uit tot één van de grootste talenten van zijn generatie en pakte hij vier titels en twee bekers. 

United haalt Pogba nu dus terug naar Engeland. Op Old Trafford tekent hij een contract voor vijf seizoenen, met een optie op een extra jaar. Pogba zelf is enthousiast over zijn terugkeer: "Ik ben gelukkig om te mogen terugkeren naar United. De club heeft altijd al een speciale plek in mijn hart gehad. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met José Mourinho. Ik heb diep genoten van mijn periode bij Juventus, behoud veel herrineringen aan de club en de spelers, die ik intussen als vrienden beschouw. Ik voelde dat het tijd was om terug te keren naar Old Trafford. Ik kan niet wachten om er weer te spelen. Dit is de juiste club voor mij."

Ook trainer José Mourinho, die mee aandrong op de komst van Pogba, reageert op de website: "Paul is één van de beste spelers ter wereld en zal een sleutelspeler zijn in de ploeg die ik hier zal bouwen. Hij is snel, sterk, scoort doelpunten en leest het spel beter dan velen van zijn leeftijd. Hij is jong en zal alleen maar beter worden. Hij krijgt nu de kans om zich het komend decennium in de harten van de fans te spelen."

9 keer gelezen