Vermaelen op huurbasis naar Roma

Thomas Vermaelen speelt dit seizoen op huurbasis bij AS Roma. De Italiaanse eersteklasser huurt onze landgenoot van FC Barcelona en heeft ook een aankoopoptie in het contract.

Vermaelen kreeg zondag de toestemming van zijn club om medische testen af te leggen bij AS Roma, de club van die andere Rode Duivel Radja Nainggolan. Die zijn met succes gepasseerd en dus stond niets de overgang van de verdediger nog in de weg. De voormalige aanvoerder van Arsenal ligt in Nou Camp nog tot medio 2019 onder contract, maar Barça liet eerder al weten te willen meewerken aan een transfer.

De dertigjarige Vermaelen speelt sinds de zomer van 2014 voor FC Barcelona, maar kwam bij de Catalanen - mede door blessureleed - te weinig aan spelen toe. Op het EK in Frankrijk groeide hij na de afwezigheid van onder meer aanvoerder Vincent Kompany en Nicolas Lombaerts plots uit tot sterkhouder achterin en zo speelde hij zich in de kijker van Roma, dat ook een tip zou gekregen hebben van collega-Rode Duivel Radja Nainggolan, regulator op het middenveld bij de Romeinen.

11 keer gelezen