Depoitre verlaat AA Gent voor FC Porto

Laurent Depoitre verlaat AA Gent en trekt naar FC Porto. De 27-jarige spits tekent een contract voor vier seizoenen bij de Portugese eersteklasser. De Buffalo’s zien zo een van de sterkhouders van hun ploeg vertrekken.

Depoitre groeide de voorbije twee jaar uit tot een van de sterke mannen bij AA Gent. Mede dankzij zijn doelpunten pakte de club uit de Arteveldestad in 2015 de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis. Door zijn sterke prestaties in de Belgische competitie en in de Champions League vorig seizoen, debuteerde Depoitre bij de nationale ploeg en genoot hij van heel wat buitenlandse interesse.

De spits kiest nu voor een nieuw avontuur in Portugal. Bij FC Porto moet hij de club helpen aan een nieuwe landstitel. Die ging de voorbije drie jaar naar de aartsrivaal van Porto, Benfica.

Dat Depoitre op het punt stond om te vertrekken bij de Buffalo’s, werd zondagavond duidelijk na de match tegen Racing Genk. De spits nam na het laatste fluitsignaal afscheid van het publiek en zijn ploegmaats gaven hem enkele dikke knuffels.

22 keer gelezen