Perbet bezorgt Gent winst tegen Genk

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

AA Gent heeft zijn eerste thuismatch van het seizoen gewonnen van Racing Genk, met dank aan een late winning goal van Jérémy Perbet. De Buffalo’s creëerden een heleboel kansen en scoren lukte aanvankelijk niet. Maar in de toegevoegde tijd bezorgde de Gouden Stier van vorig seizoen Gent toch nog de driepunter.

Onder het toeziend oog van de nieuwe bondscoach Roberto Martinez begon AA Gent erg aanvallend aan de match tegen Racing Genk. De Buffalo’s waren gevaarlijk via kapitein Sven Kums en Kalifa Coulibaly en claimden na een kwartier een strafschop. Renato Neto kreeg een tikje tegen zijn voet, ref Bart Vertenten zag er geen overtreding in.

Genk onderging een beetje de wet van de sterkste, maar kwam met Buffel en Bailey toch ook eens in de buurt van de Gentse doelman Rinne. De echte doelkansen bleven echter voor Gent, maar scoren lukte niet.

Luid aangemoedigd door het publiek bleven de Buffalo’s op zoek gaan naar de openingsgoal. Coulibaly en Depoitre waren er dicht bij, maar telkens stond een sterk keepende Marco Bizot of een Genkse verdediger in de weg. In het slot van de match waren de bezoekers nog een paar keer gevaarlijk. Stefan Mitrovic werkte eerst een voorzet van Buffel buiten en even later schoot Heynen de kans op de 0-1 over.

De wedstrijd leek te gaan eindigen op een 0-0-gelijkspel, maar dat wat buiten Jeremy Perbet gerekend. De Gouden Stier van vorig seizoen viel in voor Coulibaly en in de toegevoegde tijd bezorgde hij AA Gent toch nog de zege. De Buffalo’s starten zo aan het seizoen met vier op zes, Genk doet dat met een puntje minder. 

 

25 keer bekeken