Anderlecht rolt Kortrijk op: 5-1

Bekijk het matchverslag vanaf 0:20.

Anderlecht moest zich tegen Kortrijk opnieuw bewijzen na de pijnlijke uitschakeling tegen het Russische Rostov in de voorrondes van de Champions League. Kortrijk tankte vorige week dan weer vertrouwen met een gelijkspel tegen Genk.

Bij Anderlecht kreeg de nieuwe spits Teodorczyk meteen een plaats in de basis. Het was een andere nieuwkomer die weliswaar voor het eerste grote gevaar zorgde. Tegen de gang van het spel in was het toch Kortrijk dat op voorsprong kwam. Toen Kagé werd diepgestuurd kwam Nuytinck te laat met zijn tackle en de Congolese Belg ging graag over het been van de Nederlander. Kagé zette de strafschop zelf om. Anderlecht liet het hoofd niet hangen en nog voor de rust bracht Hanni na een mooie combinatie met Teodorczyk paars-wit nog op gelijke hoogte.

Na de rust ging Anderlecht op hetzelfde elan door. Na vijf minuten in de tweede helft was het moment van Teodorczyk aangebroken. Hij schoot zijn eerste doelpunt voor paars-wit en de 2-1 voorsprong tegen de netten. De ban was gebroken en Anderlecht stoomde door. Ook Chipciu pikte zijn goaltje mee met een binnentikker en de veel besproken Defour slaakte een diepe zucht van opluchting toen hij de 4-1 maakte. Invaller Sylla maakte de afstraffing compleet en zette de 5-1 eindstand een kwartier voor tijd op het bord.

Een overtuigende overwinning van Anderlecht. Eentje die niet enkel de spelers, maar ook de trainer en het bestuur goed zal doen. Kortrijk onderging de wet van de sterkste.

30 keer bekeken