Lokeren wint vlotjes van Westerlo

Bekijk het matchverslag vanaf 18:00.

Lokeren heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. In het eigen Daknamstadion zetten de mannen van Georges Leekens Westerlo vlotjes opzij. Het werd 3-0.

Lokeren nam de wedstrijd van bij het begin stevig in handen en al vroeg in de wedstrijd was het gevaarlijk met een schot van Coelho in de draai. De thuisploeg hield de bal in zijn bezit en kwam na 27 minuten ook op voorsprong. Jambor baande zich een weg door de Westelse verdediging en bracht de bal voor tot bij Tom De Sutter. Die maakte zijn eerste goal voor Lokeren.

Nog voor de rust stond de 2-0 op het scorebord. Schuermans duwde de doorgebroken De Sutter tegen de grond en werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Mijat Maric zette de daaropvolgende penalty perfect om.

Met zijn tienen moest Westerlo op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de mannen van Bob Peeters kwamen niet in de buurt van het doel van Davino Verhulst. Veel spektakel bracht de tweede helft niet meer. Tot minuut 83. Waar zijn schot in de eerste helft nog tegen de lat belandde, knalde Sergiye Bolbat de 3-0 nu wel in doel.

Lokeren kan volgende week dus met vertrouwen naar het Jan Breydelstadion voor een duel met landskampioen Club Brugge. Westerlo blijft achter met een op zes. 

 

9 keer bekeken