Standard wint achter gesloten deuren

Bekijk de ruime samenvatting vanaf 16:38.

Standard heeft in de thuiswedstrijd achter gesloten deuren gewonnen met 2-0 van Sint-Truiden. Voor de rust zorgde een owngoal van Pulido en een strafschop van Edmilson voor de eindstand. Het is de eerste keer dan Standardcoach Ferrera kan winnen tegen zijn ex-club. 

Standard had in de eerste helft weinig moeite met een weinig creatief Sint-Truiden. Al van in  het begin kwamen de Rouches opzetten, maar Mmaee trapte een voorzet van Dossevi net naast. Iets later was het dan wel raak. Opnieuw kon Dossevi doorzetten op rechts en Pulido werkte de voorzet in eigen doel, 1-0. Iets voor het halfuur lokte Junior Edmilson een strafschop uit en zetten hem zelf om 2-0. Zo leek de wedstrijd al vroeg gespeeld, maar de Truienaars kwamen toch nog piepen. Gillet moest een vrije trap van Bezus in hoekschop werken en een kopbal van Pulido was te zwak.

Ook in de tweede helft blijft Standard baas. Het eerste gevaar komt er via Trebel. Een goed schot in de hoek wordt gepakt door een attente Dutoit. Aan de overkant kwam Sint-Truiden voor het eerst, maar Ono trapte heel hoog over. Standard bleef drukken en op schoten van Dossevi en Trebel is een goede Dutoit nodig. Standard verslapte en daar profiteerde STVV van. De ingevallen Tchenkoua stormde alleen op Gillet af, maar zijn schot was te zwak. Kort nadien opnieuw Tchenkoua. Hij haalde spectaculair uit, maar de bal vloog over. Vijf minuten voor het einde trapte Trebel een vrije trap nog een metertje over.

Na het gelijkspel van vorig weekend tegen Westerlo boeken de Rouches hun eerste overwinning van dit seizoen. De Truienaars blijven achter met 3 op 6.

6 keer bekeken