Zulte Waregem blijft leider

Bekijk de ruime samenvatting vanaf 5:23.

Leider Zulte Waregem ging op het veld van Waasland-Beveren op zoek naar de tweede overwinning van het seizoen. Tegenstander Waasland-Beveren ging op de eerste speeldag in de laatste seconden onderuit tegen Charleroi en was uit op een revanche. De ervaren elf van Zulte Waregem hadden genoeg aan twee doelpunten van Lepoint en Kaya. 

De spelers van Stijn Vreven begonnen fris aan de wedstrijd. Eerst was er een opportunistische maar niet ongevaarlijke poging van Marquet vanop zo’n dertig meter. Wat later was er diezelfde Marquet die de bal strak voorzette voor Gano. De spits stond goed gepositioneerd maar tikte over. Zulte kwam met de schrik weg. Zowel Dury als Vreven kregen het op hun heupen van de onzorgvuldigheden bij hun teams. Net voor het halfuur mocht Defauw oprukken en vond zijn voorzet het hoofd van Lepoint. Hij kopte zijn tweede goal binnen in evenveel wedstrijden. Net voor de rust wakkerde het vuur van de thuisploeg nog even aan. Eerst gaf scheidsrechter Lambrechts tot twee keer toe geen strafschop. Meteen erna vond een hard schot van Cerigioni de knie van doelman Bossut.

De tweede helft begon meteen met de eerste voldragen aanval. Leye kapte zich na een knappe combinatie vrij en plaatste de bal net naast de tweede paal. Vreven bracht nieuwkomers Jens Cools en Nana Ampomah maar Essevee bleef gemakkelijk overeind. De eerste invaller van Dury viel wél meteen op. Coopman gaf een op maat gemaakte voorzet aan Leye maar Goblet hield de bal spectaculair uit het hoekje. Negen minuten voor het einde moest Ampomah naar de kant nadat hij de doorgebroken Lepoint tegen de grond tackelde. Net voor het einde was er opnieuw Coopman die vrij kon voorzetten. Invaller Kaya had een zee van ruimte om te koppen en dat deed hij perfect: 0-2. 

7 keer bekeken