Mechelen pakt eerste drie punten

Bekijk de ruime samenvatting vanaf 26:30.

Zowel Eupen als Mechelen verloren hun eerste competitiewedstrijd en bleven dus achter met nul punten. Bij zijn vorige passage in de Jupiler Pro League lukte het Eupen niet om van KV Mechelen te winnen. Daar wilde het nu verandering in brengen. 

Het werd meteen duidelijk dat beide ploegen naar hun eerste doelpunt van het seizoen 2016-2017 op zoek gingen. Eupen dreigde vooral op stilstaande fases en na twee minuten moest Mechelen-doelman Anthony Moris een eerste keer plat. Bij Mechelen kwam het gevaar van op de flanken. In de 23ste minuut draaide de ervaren Tim Matthys slim weg. De flankaanvaller legde de bal panklaar voor Verdier. Die had de 0-1 maar binnen te tikken. Verdedigend stond het goed bij Malinois en dus creërde Eupen moeilijk kansen. Garcia probeerde het nog met een afstandsschot, maar dat ging net naast.

In de tweede helft moest Eupen wel komen opzetten. Net zoals voor de rust was het evenwel moeilijk om een gaatje te vinden in de Mechelse defensie. Taulemesse kreeg de eerste kans, maar vanuit buitenspel kraakte hij zijn schot. KV Mechelen kon rustig op de counter loeren met de snelheid van Croizet, maar die liep zich vaak vast. Bijna viel er nog een doelpunt uit de lucht toen Eupen-doelman Van Crombrugge een afstandsschot van Verdier bijna door de benen liet glippen.

Een slotoffensief en zelfs een penalty voor Eupen mochten niet meer baten. Doelman Moris stopte de strafschop van Sylla. De thuisploeg kreeg zelfs nog het deksel volledig op de neus toen uitblinker Tim Matthys en pakte zo de drie punten voor zijn ploeg KV Mechelen had dus genoeg aan één flits om de eerste drie punten van het seizoen veilig te stellen. Eupen blijft achter met nul punten en nog altijd nul gemaakte doelpunten.

8 keer bekeken