Charleroi wint en pakt zes op zes

Bekijk de ruime samenvatting vanaf 34:38.

Charleroi heeft op dag twee van speeldag twee met 0-1 gewonnen op het veld van Moeskroen. Het was Clément Tainmont die na amper vijf minuten de eindstand op het bord zette. Zo blijven de mannen van Glen De Boeck achter met 0/6 terwijl Charleroi met 6/6 uitstekend gestart is.

Na amper vijf minuten spelen was het al raak voor Charleroi. Dussenne kon een voorzet van Ninis niet goed wegwerken en Tainmont liet de kans niet liggen, 0-1. De Zebra’s bleven de wedstrijd onder controle houden. Opnieuw zorgde Tainmont voor gevaar, maar zijn tikje ging naast. Halfweg de eerste helft kreeg Mamadou Fall een goede kans voor Charleroi. Vanuit een scherp hoek volgde een goed schot, maar Vagner tikte over. Iets na het halfuur opnieuw Charleroi. Een kopbal van Damien Marq was iets te zwak en een volley van Pollet ging net naast.

In de tweede helft kwam Moeskroen iets meer opzetten. Een schot van Viola ging een metertje over. Aan de overkant dreigde Marq, de gevaarlijkste bij Charleroi, met een kopbal die simpel gepakt werd door Vagner. Iets na het uur scoorde Moeskroen uit het niets, maar Diedhiou verlengde de bal uit buitenspelpositie en het doelpunt werd afgekeurd. Voor Charleroi had de ingevallen Roman Ferber de 0-2 aan de voet. Tainmont worstelde de bal tot bij de alleenstaande Ferber, maar hij werkte veel te slap af.

De Zebra’s zijn uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen met twee overwinningen uit twee wedstrijden. De mannen van De Boeck daarentegen moeten met nul op zes naar Oostende.

5 keer bekeken