Oulare meteen in de selectie bij Zulte

De grootste affiche van zaterdagavond is Standard – STVV, een wedstrijd achter gesloten deuren. Daarnaast staan er drie andere open wedstrijden op het programma, met verschillende ploegen die nog op zoek zijn naar hun eerste punten. Een voorbeschouwing op Moeskroen – Charleroi, Eupen – KV Mechelen en Waasland-Beveren – Zulte Waregem.

Moeskroen – Charleroi

Charleroi won op de eerste speeldag in extremis van Waasland-Beveren. Moeskroen daarentegen verloor met 1-2 van Anderlecht, ook al kwam het op een 1-0 voorsprong. Sinds Moeskroen in 2014 opnieuw naar de Jupiler Pro League steeg, kon het nog niet winnen van Charleroi. De Zebra’s wonnen vier keer op rij.

Bij Moeskroen ontbreken Peyre en Neves wegens blessure. Charleroi heeft een grotere ziekenbank met Benavente, Stevance, Marinos en Zajkov die ontbreken. N’Ganga, die vorige week rood kreeg, mag wel meedoen, want pas op 9 augustus velt de Commissie een oordeel over zijn schorsing.

Eupen – KV Mechelen

De terugkeer Eupen naar de Jupiler Pro League begon met een nederlaag, maar thuis kan het misschien wel meer tegen een Mechelen dat weggespeeld werd door Club Brugge. In het enige jaar dat Eupen in eerste klasse mocht aantreden verloor het weliswaar twee keer van Mechelen. Thuis werd het 0-1, achter de Kazerne werd het 2-0.

Eupen moet met Kenne slechts één man missen wegens blessure. Ocansey is geschorst. KV Mechelen zag vorige week De Witte uitvallen achter de kazerne met een heupblessure en ook Vitas en Valerberghe zijn nog out.

Waasland-Beveren – Zulte Waregem

Zulte Waregem is dit seizoen met ambitie gestart en onderstreepte dat deze week nog met de terugkeer van Obbi Oulare naar België. Hij zit ook meteen in de selectie en trainde deze week al scherp mee. Waasland-Beveren verloor vorige week in de slotminuut van Charerloi. Zulte zette promovendus Eupen vlot opzij met 3-0.

In de laatste vijf thuiswedstrijden die de Waaslanders speelden tegen Waregem verloor het drie keer, speelde het één keer gelijk en kon het ook slechts één keer winnen. Dat was vorig jaar op 15 augustus, toen werd het 2-1.

Beide ploegen zijn zo goed als voltallig. Bij Waasland-Beveren ligt enkel Derrir in de lappenmand. Zulte Waregem moet op zijn beurt Dalsgaard missen.

Video

7 keer gelezen