Standard zonder fans tegen STVV

Standard – STVV is al meteen de eerste wedstrijd van dit seizoen dat achter gesloten deuren gespeeld wordt. De straf komt er na de incidenten vorig jaar in de competitiewedstrijd tussen Charleroi en de Rouches. In een uiterst stil Sclessin moet Standard op zoek naar de eerste zege van het seizoen na een teleurstellend gelijkspel op speeldag 1 tegen Westerlo (2-2).

Algemene info:
Het is van december 2010 dat Standard in de competitie in eigen huis nog eens kon winnen van de Truienaars. Vorig jaar won Sint-Truiden met 1-2 na twee goals van Nick Proschwitz. Ook voor Standardcoach Yannick Ferrera is dit een speciale wedstrijd. Hij loodste Sint-Truiden in het seizoen 2014-2015 naar de hoogste klasse en verkaste in september vorig naar Luik waar hij de ontslagen Muslin opvolgde.

Sportief:

Standard verloor aanvaller Ivan Santini enkele dagen geleden aan het Franse Caen. De jonkies Raman, Mmaee en Mbenza zullen zaterdagavond dus voor de doelpunten moeten zorgen. Voor Raman is het dan ook zijn eerste thuiswedstrijd ooit voor de Rouches. De nieuwe spits heeft ook een verleden bij de Kanaries waar hij vorig seizoen zes maanden speelde op uitleenbasis. Hij scoorde er één keer in tien wedstrijden. De Griek Laifis kan zaterdagavond zijn eerste speelminuten krijgen.

Er zijn ook heel wat Kanaries overgevlogen naar Standard. Zo zijn naast coach Ferrera ook Junior Edmilson en Jean-Luc Dompé naar de Vurige Stede verhuisd. Ook Roland Duchâtelet heeft een heden en verleden bij beide clubs. Nadat Bart Lammens de fakkel overnam van Duchâtelet in 2011 op Stayen, trok Duchâtelet naar Standard. Na een hele moeilijke passage en een troebele relatie met de fans trok hij ook in Sclessin de deur achter zich dicht. Zo’n drie maanden geleden dook hij alweer op bij STVV waar zijn vrouw de eerste vrouwelijke voorzitter wordt in de Belgische hoogste klasse.

Blessure:

Standardtrainer Ferrera kan naast zijn supporters ook niet rekenen op Jonathan Legear (hamstring), Samy Mmaee (enkel) en Milos Kosanovic (knie). Mbenza werd deze week vader, maar zit wel in de selectie.

Bij STVV zijn Boli, Bagayoko en Dussaut nog niet fit. Doelman Lucas Pirard, ex-Standard, is er wel bij voor de confrontatie tegen zijn ex-club.

Nieuwtjes:

Het zal dus een wedstrijd worden zonder supporters in Sclessin. Er worden wel grote schermen voorzien zodat de supporters er toch nog een beetje bij kunnen zijn. In Luik wordt op parking C de wedstrijd live uitgezonden, terwijl in Sint-Truiden dat doorgaat op de Kleine Markt van Stayen.

Video:

13 keer gelezen