KVO wijdt Versluys Arena in met zege

Club Brugge mag gerust het (blauw-)zwarte beest van KV Oostende genoemd worden. In eigen huis kon KV Oostende namelijk nog nooit van Club winnen. Vrijdagavond ging het in de vernieuwde Versluys Arena op zoek naar die eerste thuiszege. Bekijk het verslag vanaf 2:00. 

Club Brugge startte een pak minder dominant dan in zijn eerste competitiewedstrijd tegen KV Mechelen. Zowel Oostende als Brugge kwamen er dan ook regelmatig gevaarlijk uit. Eerst was er een schotje van Diaby, vervolgens kon Vandendriessche aan de overkant vanuit een scherpe hoek aanleggen. Doelman Butelle duwde de bal goed in het zijnet.

Naarmate de wedstrijd vorderde, werden ook de kansen groter. In de 21ste minuut kon Denswil vrij koppen op een corner. Musona stond pal op de doellijn en werkte de bal weg. Bij KV Oostende kwamen ze bijna met een gelukje op voorsprong. Musona zag zijn afgeweken voorzet pardoes op de lat vallen.

In de tweede helft gingen beide ploegen verder op zoek naar doelpunten. Echt aanvallend werd er niet gespeeld en bij beide ploegen stond de organisatie goed. Het was dus wachten op die ene flits. Vormer dreigde een eerste keer met een schot, maar Proto kon de bal wegwerken.

Daarna was er weer Musona en weer een afgeweken bal die tegen de lat ging. Het zat niet mee voor Oostende. Toch had het even goed op voorsprong kunnen staan toen El Ghanassy goed diep gestuurd werd in de 65ste minuut. Doelman Butelle had gelukkig een schitterende voetreflex in huis.

De Kustboys voelden dat een eerste thuisoverwinning ooit tegen blauw-zwart er in zat en gingen er steeds meer in geloven. De grootste dreiging kwam evenwel in de slotminuut eerst nog van Club Brugge. Izquierdo haalde een laatste keer de achterlijn en nieuwkomer Limbombe kon de bal net niet zuiver genoeg raken.

Toen niemand het nog verwachte kwam er dan toch nog de verlossing voor KV Oostende. Proto trapte snel uit om de counter te lanceren. Canesin vond via een tussenstation bij Siani de vrijstaande El Ghanassy en die werkte beheerst de 1-0 in doel.

Een historische overwinning voor KV Oostende. De eerste thuisoverwinning ooit tegen Club Brugge en meteen de eerste overwinning in de gloednieuwe Versluys Arena. Het wordt een lange nacht voor Marc Coucke en zijn weireldploegsje.

12 keer bekeken