Oostende won thuis nog nooit van Club

De topper tussen KV Oostende en Club Brugge is de opener van de tweede speeldag van de Jupiler Pro League. Landskampioen Club begon overtuigend aan het seizoen met een 0-2 overwinning op Mechelen. De Kustboys moesten in hun eerste match het onderspit delven tegen een efficiënt Genk. Voor Oostende kan het een historische avond worden.

Versluys Arena

Voor KV Oostende is het de eerste wedstrijd in het vernieuwde stadion, de Versluys Arena. De sfeer zal er ongetwijfeld goed in zitten, want het stadion is uitverkocht. Joeri Van De Velde zal de wedstrijd in goede banen leiden.

Nog nooit gewonnen

Sinds Oostende in het seizoen 2013-2014 opnieuw steeg naar de Jupiler Pro League kon het nog niet winnen van Club Brugge. Sterker nog, in eigen huis won het weireldploegsje van Marc Coucke nog nooit van Blauw-Zwart. De grootste thuisnederlaag van Oostende tegen Club Brugge dateert van 22 januari 1995, toen werd het 1-6. Stadion haalde de beelden van die nederlaag nog eens op uit ons archief.

Blessures

Bij Oostende ook enkele oude bekenden van Club. Zo is er Michiel Jonckheere die afgelopen week nog zijn contract verlengde bij KVO tot juni 2019. Joseph Akpala zal niet aantreden tegen zijn ex-club, de spits is geblesseerd. Ook Capon, Jali, Pedersen en Rozenhal ontbreken bij Oostende. Ook Michel Preud’homme mist enkele namen voor de West-Vlaamse derby. Mechele, Refaelov en Pina liggen in de lappenmand. Tegelijkertijd is het wel uitkijken naar nieuwkomer Ricardo van Rhijn, hij maakt mogelijk zijn debuut.