Haalbare loting voor Gent, Genk en RSCA

In Nyon is vrijdagmiddag geloot voor de play-offs van de Europa League. De Belgische clubs AA Gent, Racing Genk en Anderlecht krijgen een haalbare tegenstander voorgeschoteld. 

Anderlecht werd woensdag uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League en neemt het in de play-offs van de Europa League nu op tegen Slavia Praag. AA Gent moet tegen het Macedonische Shkendija en voor Racing Genk kwam het Kroatische Lokomotiv Zagreb uit de bus. De heenwedstrijden worden gespeeld op 18 augustus, een week later vinden de terugwedstrijden plaats. De winnaars stoten door naar de groepsfase van de Europa League. Wie verliest, is Europees uitgeschakeld.

Zowel Anderlecht, Gent, als Genk gingen als reekshoofd de trommel in en zo werden de lastigste tegenstanders meteen al vermeden tijdens de loting. Paars-wit kreeg met Slavia Praag nog de moeilijkste tegenstander van de drie. De ploeg uit de Tsjechische hoofdstad werd afgelopen seizoen vijfde in de Tsjechische competitie en graaide zo het laatste Europese ticket mee. In de Europa League draaien ze al wel sinds de tweede voorronde mee en wisten ze achtereenvolgens het Estse Levadia Tallinn en het Portugese Rio Ave uit het toernooi te kegelen.

AA Gent krijgt met de Macedonische bekerwinnaar Shkendija een volstrekt onbekende tegenstander voorgeschoteld. Na de vlotte kwalificatie tegen het Roemeense Viitorul Constanta in de vorige ronde mag de ploeg uit Macedonië echter geen probleem worden voor de Gentenaars, vorig seizoen nog bij de laatste zestien in de Champions League.

Racing Genk had in de derde voorronde wat meer problemen met het Ierse Cork, maar wist met twee zeges wel de laatste voorronde te bereiken. Bij Lokomotiva Zagreb gaan ze op 18 augustus bij de Kroatische nummer vier van vorig seizoen op bezoek, de terugwedstrijd volgt een week later in Genk.

18 augustus:

  • Lokomotiv Zagreb – KRC Genk
  • KAA Gent – Shkendija
  • Slavia Praag – Anderlecht

25 augustus:

  • KRC Genk – Lokomotiv Zagreb
  • Shkendija – KAA Gent
  • Anderlecht – Slavia Praag

 

7 keer gelezen