"Duobaan was niet realistisch"

Op zijn wekelijkse persbabbel kreeg Club Brugge-coach Michel Preud'homme vanzelfsprekend vragen over kersvers bondscoach Roberto Martínez voorgeschoteld. "Kijk, ik was aanvankelijk bereid om mijn land te helpen. Maar dat bleek niet haalbaar."

Al sinds het ontslag van Marc Wilmots werd Michel Preud'homme door de meerderheid van voetbalminnend België naar voren geschoven als topkandidaat. Preud'homme had wel pas zijn contract bij Club Brugge met één jaar verlengd en beklemtoonde meermaals dat te zullen uitdoen. "Veel mensen hebben het idee voor een duobaan gelanceerd. Ik wilde mezelf niet naar voren brengen, maar ik wilde wel helpen. Ik stelde me de vraag of ik zou willen helpen als de voetbalbond niet de juiste trainer had gevonden."

Die vraag bleek uiteindelijk niet haalbaar voor de Brugse kampioenenmaker. "Ik speel hier Champions League, competitie, ... Op het moment dat de druk hier afneemt - na die matchen - dan zou ik naar een ploeg (de Rode Duivels) gaan waar de druk altijd hoog is en blijft. Dat is niet realistisch."

 

 

 

20 keer gelezen