Martinez: "Mentaliteit moet anders"

Vanmiddag stelde de Koninklijke Belgische Voetbalbond Roberto Martinez officieel voor als nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. De 43-jarige Spanjaard krijgt de loodzware taak om ons nationaal elftal te doen schitteren op het WK 2018 in Rusland. Martinez is naar eigen zeggen "trots" om onze Rode Duivels te leiden, maar zegt ook dat de mentaliteit moet veranderen.

Martinez sprak de pers toe tijdens een persconferentie. De grootste uitdaging volgens hem is een mentaliteitswijziging bij de Rode Duivels. Dat onze nationale ploeg "één van de beste teams ter wereld is", zorgt er volgens Martinez voor dat de tegenstander ook zo tegen ons gaat spelen."Wij zijn nu altijd favoriet, maar met talent alleen kom je er niet. Er is een winnaarsmentaliteit nodig", zegt Martinez.

Tussen de regels door is Martinez ook erg scherp voor Wilmots. Op de vraag wat er mis liep tijdens het EK in Frankrijk, antwoordt hij "Wel, heb je een uur of twee?"

Verrassing
Gisteravond verraste de Voetbalbond vriend en vijand door op Twitter aan te kondigen dat Martinez de opvolger wordt van Marc Wilmots. Met Martinez krijgt ons land voor de eerste keer ooit een Spaanse bondscoach. De aanstelling roept meteen heel wat vragen op bij voetballiefhebbers, want Martinez is niet meteen de klinkende naam waar iedereen op zat te wachten. 

Roberto Martinez was vrij nadat hij in mei werd ontslagen bij Everton. Daar moest hij vertrekken na een reeks slechte resultaten. In de jaren daarvoor was Martinez wel succesvol bij the Toffees. In 2014 legde hij met Everton nog beslag op de vijfde plaats in de Premier League. 

Entree langs achterdeur
Zijn entree was alvast niet groots, hij kwam het bondsgebouw binnen via de achterdeur.

73 keer bekeken