Anderlecht pijnlijk uitgeschakeld

Anderlecht is met de billen bloot gegaan in de derde voorronde van de Champions League. Tegen het Russische Rostov verloor paars-wit met 0-2 en is het ook meteen uitgeschakeld. In de eerste helft scoorde Noboa de 0-1. In de tweede helft gaf Azmoun de doodsteek. Anderlecht moet nu naar de laatste voorronde van de Europa League.

Na het 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd kon Anderlecht met een goede uitgangspositie beginnen aan de terugwedstrijd in eigen stadion. Paars-wit begon ook het best: Sylla kopte tot twee keer toe net over. Maar na een kwartier voetballen, kwam Rostov beter in de wedstrijd. De Russen zagen eerst een kopbal op de paal uiteenspatten. Wat later stond Roef goed te keepen op een schot van Azmoun. De derde keer was het wel raak voor Rostov. Noboa haalde uit vanop zo’n 30 meter en de bal verdween perfect in de hoek: 0-1. Anderlecht virtueel uitgeschakeld.

Met vernieuwde moed vatte Anderlecht de tweede helft aan, maar die kon onmogelijk slechter beginnen voor paars-wit. Bukharov speelde in één tijd perfect door naar Azmoun en alleen voor Roef stiftte hij de 0-2 binnen. Anderlecht moest al twee keer scoren om nog verlengingen af te dwingen. Maar tot frustratie van de Anderlecht-supporters maakten de spelers niet veel klaar. Hanni probeerde hel wel vanop afstand, maar zonder gevaar. In de slotfase hield Roef Noboa zelfs nog van de 0-3.

Een pijnlijke uitschakeling voor Anderlecht, dat nu moet proberen om via de laatste voorronde in de Europa League alsnog Europees voetbal af te dwingen. 

2 keer bekeken