Rostov: "Hebben tactisch plan klaar"

Het Russische FK Rostov wil er vanavond alles aan doen om door te stoten naar de play-offs van de Champions League, ten koste van Anderlecht. De club is er klaar voor, zegt coach Kurban Berdyev. “We hebben ons goed voorbereid. Het tactische plan is klaar.”

De heenmatch in de derde voorronde van het Kampioenenbal eindigde vorige week op een 2-2-gelijkspel. Anderlecht heeft dus de beste uitgangspositie, maar de coach van de Russische vicekampioen gelooft nog in de kansen van zijn team. "In de heenwedstrijd hadden we problemen in onze defensie. Maar we hebben de tegenstander de afgelopen week geanalyseerd en gezocht naar een oplossing."

Berdyev zegt dat zijn ploeg goed voorbereid is. "We hebben ons op dezelfde manier voorbereid als voor een competitiewedstrijd tegen de Russische topclubs. We stippelen voor elke tegenstander een tactisch plan uit, voor Anderlecht is dat niet anders. Ik heb enkele spelers rust gegeven, anderen werkten dan weer een individueel programma af. Mijn spelers zijn mentaal en fysiek honderd procent klaar om te spelen."

Rostov kan alvast rekenen op de ervaren César Navas. Al had de Spanjaard – goed voor 107 wedstrijden in de Spaanse eerste klasse – in de heenmatch wel wat problemen om Youri Tielemans af te stoppen. "We hebben de match goed geanalyseerd, maar ik ga wel niet uit de doeken doen hoe we het gaan aanpakken. Mijn ploeggenoten hebben weinig ervaring op Europees niveau. Ik probeer ze advies te geven en te helpen. De Russische competitie haalt een hoog niveau, ik denk niet dat er met Anderlecht een groot verschil is."

Volg de wedstrijd Anderlecht - Rostov vanavond live op 2BE vanaf 20u20.