N'Ganga twee matchen geschorst

Sporting Charleroi moet het de volgende twee competitiematchen doen zonder Francis N’Ganga. De Geschillencommissie van de KBVB heeft hem een schorsing van twee speeldagen en 600 euro boete opgelegd na zijn rode kaart afgelopen weekend tegen Waasland-Beveren. De Franse verdediger kan wel nog in beroep gaan.

In de met 1-0-gewonnen wedstrijd tegen Waasland-Beveren kreeg N’Ganga rood na 87 minuten. Hij werd van het veld gestuurd “omwille van een vrijwillige trap met de linkervoet op de rechterdij van Cerigioni”. Het Bondsparket vroeg maandag een schorsing van twee speeldagen en 600 euro boete. Charleroi vond die straf te zwaar en ging in beroep, maar kreeg ongelijk van de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

"De televisiebeelden bevestigen het scheidsrechtersrapport. N'Ganga trapte vrijwillig met zijn linkervoet op het rechterdijbeen van zijn tegenstander. Charleroi noemt de actie van N'Ganga onterecht een ongelukkige spelfase. Het gaat wel degelijk om een opzettelijke trap", staat in het vonnis te lezen. Charleroi en N’Ganga kunnen wel nog beroep aantekenen tegen de beslissing van de Geschillencommissie.