RSCA met Defour tegen Rostov

Anderlecht speelt woensdagavond de terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Rostov. Paars-wit begint met een goede uitgangspositie en ook met Steven Defour. Maar hoe lang hij nog voor Anderlecht speelt, is maar de vraag. 

Steven Defour is een van de hoofdonderwerpen in het Astridpark de voorbije week. Een aantal supporters waren niet blij dat hij de aanvoerdersband droeg in de heenwedstrijd tegen Rostov, omwille van zijn Standard-verleden. Afgelopen weekend begon hij op de bank tegen Moeskroen en nu praat Defour ook met verschillende clubs via zijn makelaar. 

Trainer René Weiler wil dat Defour blijft bij Anderlecht. “Ik heb aan hem nog niet gemerkt dat hij weg wil. Pas als de speler denkt dat hij onvoldoende geliefd is in deze club, zal hij zo denken. Maar ik wil dat hij blijft en dat hij sterke matchen speelt.” Ook Youri Tielemans hoopt dat hij blijft. “In Rostov hebben we een goede match gespeeld met Leander Dendoncker én Steven Defour. Tegen Moeskroen is hij ingevallen en heeft hij getoond hoe belangrijk hij is.”

De match van woensdag tegen Rostov is meteen een belangrijke test voor paars-wit, aangezien Europees voetbal een must is. Anderlecht begint wel met een goede uitgangspositie, want het speelde in Rusland 2-2 gelijk. 

U kan de match Anderlecht - Rostov woensdag live volgen op 2BE vanaf 20u20.