Milik opvolger Higuain bij Napoli

De Italiaanse eersteklasser Napoli heeft met Arek Milik een opvolger gevonden voor Gonzalo Higuain. De 22-jarige Poolse spits komt over van Ajax en tekent een contract voor vijf jaar bij de club van Dries Mertens.

Arek Milik was onlangs nog actief op het EK in Frankrijk waar hij met Polen de kwartfinales bereikte. Daarin verloren ze van de latere kampioen Portugal na strafschoppen. Milik maakte op het EK een doelpunt en was goed voor een assist. De voorbije twee jaar speelde de Poolse spits bij Ajax. Hij voelt zich vereerd om nu de overstap te maken naar Napoli. "Het is geweldig om deel uit te maken van een club met een grote historie en met fans vol passie. Ik hoop hier iedereen gelukkig te kunnen maken."

Volgens de zaakwaarnemers van Milik waren het moeilijke onderhandelingen met Napoli. "Maar het eindresultaat is positief. Napoli bleef aandringen. Dat bewijst dat ze in Arek een heel belangrijke speler zien. Dat heeft voor ons de doorslag gegeven."

De Italiaanse eersteklasser zou meer dan dertig miljoen betalen aan Ajax. De Nederlandse club kocht de speler twee jaar geleden voor zo’n drie miljoen euro van Bayer Leverkusen. Bij Napoli moet hij Higuain doen vergeten, die voor een monsterbedrag van tussen de 90 en 95 miljoen euro naar Juventus trok. 

 

7 keer gelezen