Blaszczykowski trekt naar Wolfsburg

Pools international Jakub Blaszczykowski ruilt Borussia Dortmund voor VfL Wolfsburg, een andere Duitse eersteklasser. De 30-jarige middenvelder tekende een contract voor drie seizoenen bij Die Wölfe, waar hij ploegmaat wordt van onze landgenoten Koen Casteels en Ismail Azzaoui.

Blaszczykowski was op het afgelopen EK een van de uitblinkers van het Poolse elftal, waar hij in totaal al 84 keer voor speelde. Hij was er goed voor een assist en twee doelpunten, maar miste wel een strafschop in de kwartfinale tegen Portugal, de latere kampioen. De Pool was sinds 2007 actief bij Borussia Dortmund, waar hij 197 wedstrijden speelde in de Bundesliga. Met Dortmund werd hij twee keer kampioen en won hij een keer de Duitse beker.

Vorig seizoen werd Blaszczykowski zes maanden uitgeleend aan het Italiaanse Fiorentina. Daar kwam hij 20 keer in actie. Nu maakt hij de overstap naar VfL Wolfsburg. "Jakub is een speler die elke ploeg goed kan gebruiken. Niet alleen omwille van zijn sportieve kwaliteiten, maar ook wegens zijn toewijding, inzet en passie. We zijn dan ook heel blij dat hij vanaf nu het truitje van Wolfsburg zal dragen", klinkt het bij manager Klaus Allofs.

6 keer gelezen