Thuram vindt onderdak bij Le Havre

Het verhaal van Yohann Thuram bij Standard liep al langer op zijn eind en nu heeft de doelman ook een nieuwe club gevonden. De 27-jarige Fransman gaat aan de slag bij de Franse tweedeklasser Le Havre, waar hij een contract voor drie seizoenen ondertekent. Thuram mocht gratis vertrekken bij de Rouches.

Yohann Thuram speelde sinds de zomer van 2013 bij Standard. Een half jaar later werd hij voor een jaar uitgeleend aan de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic. Nadien keerde hij terug naar de Vurige Stede, waar Thuram zich in de basis werkte ten koste van Eiji Kawashima. Vorig jaar verloor hij zelf dan weer zijn plaats aan Guillaume Hubert, die op zijn beurt plaats moest ruimen voor Victor Valdes.

In de aanloop van het nieuwe seizoen trokken de Rouches Rode Duivel Jean-François Gillet aan. Hij werd eerste doelman en Thuram mocht vertrekken. Le Havre hoopt met Thuram in doel na dit seizoen terug te keren naar de Ligue 1. De club speelt sinds de degradatie in 2009 in de Franse tweede klasse. 

 

5 keer gelezen