KVK en Gent starten met gelijkspel

KV Kortrijk en AA Gent zijn met een gelijkspel begonnen aan hun seizoen. In het Guldensporenstadion werd het een spektakelarme wedstrijd waarin nieuwkomer Idir Ouali een knappe goal maakte voor de thuisploeg en Renato Neto scoorde voor de Buffalo’s.

Voor de laatste wedstrijd van speeldag 1 in de JPL kregen we nog een mooie affiche voorgeschoteld. AA Gent stond voor de altijd lastige verplaatsing naar KV Kortrijk, de ex-club van Hein Vanhaezebrouck. Beide ploegen begonnen goed georganiseerd aan de match, maar kwamen er aanvallend amper uit. Pas na een half uur kregen we de eerste kans van de wedstrijd en die leverde meteen een doelpunt op voor de thuisploeg. Hervé Kage bracht de bal laag voor tot bij nieuwkomer Ouali en die werkte de bal achter het steunbeen knap in doel.

Na de pauze voerde AA Gent de druk op en al vroeg in de tweede helft maakte Renato Neto gelijk met de kop. Niet veel later konden de Buffalo’s bijna een tweede keer scoren, maar doelman Kaminski hield een kopbal van Mitrovic uit zijn doel.

Gent hield de druk aan, maar tot kansen leidde dat niet meer. KV Kortrijk leek vooral tevreden met een punt en dat kreeg het ook. De Buffalo’s en de Kerels delen zo de punten in hun eerste competitiematch van het nieuwe seizoen. 

 

14 keer bekeken