Genk wint de topper tegen Oostende

Bekijk de samenvatting vanaf 1:27.

De eerste topper van het seizoen speelde zich af in de Luminus Arena. Daar namen de nummers vier en vijf van het afgelopen seizoen, KRC Genk en KV Oostende het tegen mekaar op. Vorig seizoen waren de duels tussen beide teams een garantie op doelpunten.

Genk zat in de eigen Luminus Arena meteen in het goede ritme. In de eerste twintig minuten zagen we KV Oostende dan ook vooral achter de bal aan hollen. Achterin zat het bij de Kustploeg wel goed dicht, waardoor de kansen voor Racing Genk schaars waren. Een kopballetje van Kebano die een meter over ging was het enige gevaar.

De openingstreffer viel bijna aan de overkant toen Canesin na een corner plots de bal voor de voeten kreeg en in de zestien mocht aanleggen. Doelman Bizot pareerde het schot met een geweldige reflex en hield zo zijn ploeg recht. Iets voor het halfuur was de opluchting dan weer groot bij Oostende. Genk-spits Karelis brak goed door, maar plaatste oog in oog met Proto de bal enkele centimeters naast de paal.

Bij Oostende lijken ze een nieuw goudhaantje te hebben binnengehaald met flankaanvaller Landry Dimata. In de 35ste minuut liet die zijn snelheid eens zien. Hij liep de Genk verdedigers er simpel af, maar de afwerking ontbrak. Net voor de rust stak Oostende nog een laatste keer de neus aan het venster

In de tweede helft moesten we niet lang wachten op het openingsdoelpunt. In de 50ste minuut stuurde Ndidi verdediger Walsh diep, die legde in één tijd knap af voor Karelis en die liep de 1-0 binnen. Oostende had niet meteen een antwoord op de overmacht die Genk na het doelpunt tentoon stelde. Toch was het vaak net niet voor Karelis en Kebano en bleef de kleine voorsprong voor Genk enigszins gevaarlijk.

In de laatste tien minuten begonnen de Kustboys aan hun slotoffensief onder leiding van invaller Adam Marusic die eerst een vluchtschot een meter naast zag gaan en daarna nog eens mocht aanleggen, maar de paal trefde.

In de 90ste minuut deed Genk de boeken toe op een snelle counter. Trossard legde de bal panklaar voor invaller Samatta. De 2-0 eindstand leek vast te liggen, maar in de blessuretijd lukte het Oostende dan uiteindelijk wel. Musona zette KVO nog op het scorebord na een mooie dribbel en beheerste afwerking.

17 keer bekeken