Genk - Oostende: garantie op goals

De eerste topaffiche van het seizoen is die tussen KRC Genk en KV Oostende. Om 18u nemen beide Play-Off 1-ploegen van het vorige seizoen het tegen elkaar op. Racing Genk heeft er al enkele Europese wedstrijden met inzet opzitten waarin het nog niet helemaal kon overtuigen. Voor KV Oostende moet dit het seizoen van de bevestiging worden.

Algemene info:

Het is de eerste wedstrijd van KRC Genk in hun nieuw omgedoopte Luminus Arena. Sinds KV Oostende in het seizoen 2013-2014 opnieuw naar de Jupiler Pro League steeg kon het nog niet winnen in Genk. Vorig jaar won de ploeg van Peter Maes zelfs overtuigend met 4-0. In de laatste vier onderlinge duels - twee in de reguliere competitie en twee in Play-Off 1- vielen er altijd drie of meer doelpunten.

Sportief:

Yves Vanderhaeghe staat met KV Oostende voor het jaar van de bevestiging na de knappe vijfde plaats vorig jaar. Genk werd vierde. De Kustploeg zag sterkhouder Jordan Lukaku vertrekken naar Lazio Roma, maar bracht wel ervaring in huis met doelman Silvio Proto. Daarnaast is het uitkijken naar youngster Mathias Bossaerts, die overkomt van Manchester City

Peter Maes heeft met Genk al enkele moeilijke Europese wedstrijden achter de rug, maar stootte tot dusver wel door. In de laatste wedstrijd tegen Cork City rekende het vooral op de klasseflitsen van Leon Bailey. Leandro Trossard keert terug na een huurperiode bij OHL. De belangrijkste vertrekker is Rode Duivel Christian Kabasele die in Engeland bij Watford zijn geluk gaat beproeven.

Blessure – afwezigen:

Genk mist achterin Castagne en ook Buyens ontbreekt. Anele en Okriashvilli werden door trainer Maes naar de B-kern verwezen. Bij Oostende zijn sterkhouders Jali en Rozenhal de belangrijkste afwezigen. De blessuregevoelige Pedersen ligt opnieuw in de lappenmand.

31 keer gelezen