Standard pakt in extremis punt op Westerlo

Bekijk de samenvatting vanaf 17:03.

Standard heeft een eerste nederlaag in de competitie net kunnen vermijden. De Rouches speelden 2-2 gelijk op het veld van Westerlo na een doelpunt van Jonathan Legear in de slotminuten. 

Na meer dan vier maanden windstilte werd er in ’t Kuipje in Westerlo eindelijk nog eens een match met inzet gespeeld. De Kemphanen kregen met Standard meteen een stevige tegenstander voorgeschoteld en al na zes minuten keken ze tegen een 0-1-achterstand aan. Dossevi bracht de bal tot bij een vrijstaande Santini, die zijn eerste competitiegoal van het seizoen binnen tikte.

Westerlo was niet aangeslagen en bleef goed meevoetballen. Het balbezit was ook voor de thuisploeg, die na een half uur op gelijke hoogte kwam via nieuwkomer Acolatse. De Nederlander knalde een voorzet van Molenberghs voorbij Rode Duivel Jean-François Gillet in doel. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht in een aangenaam kijkstuk en nog voor de rust wisten de Kemphanen nog een tweede keer te scoren. Ganvoula, een andere nieuwkomer, trapte na slecht verdedigen van Scholz de 2-1 binnen.

Bij Standard mocht Benito Raman al meteen in de basis starten, maar hij kon in zijn eerste match als Rouche nog niet uitblinken. Op het uur werd hij vervangen door Legear. In de tweede helft stond de thuisploeg goed georganiseerd te spelen en loerde het vooral op de counter. Standard vond geen gaatjes in het Westelse blok.

Twintig minuten voor tijd miskeek doelman Koen Van Langendonck zich bijna op een kopbal van Santini. Aan de overkant miste Benji De Ceulaer dé kans op de 3-1. Hij stormde alleen af op Jean-François Gillet, maar zijn schot ging ver naast. De Kemhanen leken af te stevenen op een overwinning, maar in de slotminuten kon Jonathan Legear nog gelijk maken voor de Rouches. Hij vermijdt zo dat Standard zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen al meteen verliest. 

 

6 keer bekeken