Willems brengt Charleroi in extase

Bekijk de samenvatting vanaf 00:24.

“Wanneer je nog niet gewonnen, gelijkgespeeld of verloren hebt, is alles goed”, sprak Charleroi-coach Felice Mazzu vooraf filosofisch. De Waal zal vanavond erg tevreden zijn: Charleroi speelde geen sterke match, maar hield de drie punten wel thuis. In de toegevoegde tijd zorgde Willems voor de eerste seizoenszege.

Mazzu koos ondanks het vertrek van Dieumerci Ndongala en topschutter Jerémy Perbet voor een herkenbaar elftal bij Charleroi. Mamadou Fall was de enige nieuwkomer in het basiselftal van de Zebra’s. Ook Vreven zag met Thibault Moulin en Steeven Langil twee sterkhouders vertrekken. Waasland-Beveren rekent dit seizoen op doelpunten van Zinho Gano en Siebe Schrijvers.

Die laatste was met voorsprong de meest gretige man op Mambourg. Schrijvers was een gesel voor de verdediging van Charleroi. De Genkse huurling ontsnapte al na vier minuten door de buitenspelval en trapte hard naar de korte hoek. Mandanda startte aan de eerste van een resem reddingen. Op het kwartier duwde de Congolees een kopslag van Schrijvers uit zijn doel. Even later herhaalde hij die save na een afstandsschot van Gano. Charleroi kreeg geen voet aan eigen grond in de eerste helft en mocht zich gelukkig prijzen dat het met een scoreloos gelijkspel de kleedkamer introk.

Charleroi toonde een achter gezicht naar de pauze. Het vormde achterin een hecht blok en werd plots de dominante ploeg. Ninis pakte uit met een verschroeiend afstandsschot. Goblet kon het leer niet klemmen en moest de bal in hoekschop duwen. Een kwartier voor tijd schreven de Griek en de Belg hetzelfde scenario. Ninis trapte opnieuw hard naar de hoek, Goblet dook de bal eruit. Tien minuten voor het einde ontsnapte de thuisploeg aan een strafschop. Mandanda duwde een voorzet ietwat knullig in de voeten van Schrijvers. De doelman hinderde de Beverse aanvaller en belemmerde hem te scoren. Vreven barstte aan de zijlijn uit in woede. Ook Charleroi had in de slotfase nog reden tot klagen. N’Ganga trapte speelde vlak voor de bank van Waasland-Beveren de bal terug tot bij Martos. In zijn val trapte hij volgens scheidsrechter Boucaut na bij Cerigioni. Rood was het resultaat. 

Het spreekwoord van het venijn en de staart was volledig van toepassing op de partij in het Stade du Pays. In de 93ste minuut kreeg Waasland-Beveren een vrije trap van Charleroi onvoldoende weggewerkt. De bal viel voor de voeten van Willems, die de winnende treffer hard onder Goblet in doel schoof. De Zebra's pakken zo dus in de absolute slotfase de eerste drie punten van het seizoen. Waasland-Beveren daarentegen blijft verweesd en puntenloos achter.

5 keer bekeken