STVV zegeviert na blunder Verhulst

Bekijk de samenvatting vanaf 22:50.

Vorig seizoen leverde de duels tussen STVV en Lokeren twee gelijke spelen op. Bij STVV ging nieuwe trainer Ivan Leko op zoek naar zijn eerste drie punten, aan de overkant hoopte oude bekende Tom de Sutter met zijn doelpunten Lokeren de zege te bezorgen.

STVV probeerde de bezoekers in de eerste minuten meteen bij de keel te grijpen. Dat lukte bijna met een kans voor Ono en een stevig afstandsschot van nieuwkomer Bezus. Bij Lokeren zagen ze ondertussen verdediger João Carlos na zes minuten al uitvallen met een blessure. Nadien kwam de ploeg van Georges Leekens wat meer aan de bal. Toch bleven aan beide kanten de grote kansen uit.

In de 25ste minuut zagen we Tom De Sutter voor een eerste keer na een opwippertje van Coelho, maar hij nam de bal niet goed mee. Lokeren was steeds nadrukkelijker aanwezig en twee minuten later kreeg Miric de uitgelezen kans om de score te openen. De verdediger kopte van dichtbij op de lat.

Het leek het signaal voor de Kanaries om een tandje bij te steken. De kansen volgden dan ook. Eerst moest Lokeren-doelman Verhulst zich een eerste keer strekken op een halve omhaal van verdediger Pulido. Daarna was er de erg aanwezige nieuwkomer Bezus die vanop de rand van de zestien zijn schot een meter naast zag gaan. En tenslotte was er Proschwitz die de bal goed uit de lucht plukte, maar nadien hoog over schoot.

In de tweede helft zagen we opnieuw een gretig STVV. De wil om te scoren was er wel, maar beide ploegen ontbrak het aan efficiëntie in de zone van de waarheid. De Kanaries waren dat tikkeltje bedrijviger en dat loonde uiteindelijk. In de 70ste minuut was het dan eindelijk raak voor STVV. Dat gebeurde weliswaar niet zonder de hulp van doelman Verhulst. Die moest een voorzet van invaller Tchenkoua lossen en Proschwitz had de 1-0 slechts binnen te tikken.

 

Een jammerlijke blunder Lokeren-doelman bezorgde STVV en zijn nieuwe trainer Ivan Leko uiteindelijk de drie punten. Georges Leekens en zijn jongens keren met lege handen naar huis.

4 keer bekeken