Essevee verslaat promovendus Eupen

Bekijk de samenvatting vanaf 13:35.

Zulte Waregem heeft in eigen huis de eerste drie punten van het seizoen gepakt. Het klopte promovendus Eupen met 3-0 na goals van Leye, Derijck en Lepoint. Zo komt Essevee voorlopig aan de leiding te staan in de Jupiler Pro League.

Een verrassend sterk Eupen domineerde de eerste helft in het Regenboogstadion, maar het was Vetokele die voor het eerste gevaar zorgde. Hij verlengde een kopbal van Derijck in de handen van doelman Van Crombrugge. Na balverlies op het middenveld kon Eupen counteren. Sylla trapte vanuit de zestien naast. Kort nadien was er opnieuw Sylla, maar zijn kopbal werd door Hamalainen net voor de lijn in hoekschop gewerkt. Aan de overkant dan toch nog eens Zulte Waregem. Met een gelukje kwam de bal tot bij Lepoint die wat moeite had met de controle en naast besloot. Tien minuten voor de rust kreeg Sylla een goede kans, maar hij kon niet genoeg kracht zetten op een voorzet van Diallo. Net voor de rust dreigde Zulte Waregem nog eens. Een afstandsschot van Brebels ging een metertje naast.

Zulte Waregem kwam duidelijk sterker uit de kleedkamer en zette meteen druk. Lepoint kon dichtbij niet binnenkoppen en werd bovendien correct afgevlagd voor buitenspel. Nadien pakte Leye uit met een knappe volley, maar de bal vloog over. Op het uur beging Ocansey een trekfout in de zestien en bracht Leye Essevee op voorsprong, 1-0. Kort daarna maakte nieuwkomer Derijck er 2-0 van met een kopbal. Zulte Waregem bleef op dreef en Eupen stond nergens meer. Lepoint kopte tenslotte nog de 3-0 tegen de netten op assist van de ingevallen Onur Kaya.

2 keer bekeken