"Het zal week na week beter gaan"

 

Uiterst opgeluchte reacties bij Anderlecht na de nipte zege bij Moeskroen. Coach René Weiler reageerde met trots op zijn experimenteel elftal. "Iedereen was zeer gemotiveerd. Dat hebben we vandaag duidelijk gezien."

Nieuwkomer Sofiane Hanni liet zich meteen gelden. De Algerijn was bij beide Brusselse doelpunten betrokken. "Daarom heeft Anderlecht me gehaald. Om beslissend te zijn. Maar hier lopen veel goede spelers rond, dat maakt het makkelijk. Het is de bedoeling dat we week na week beter worden." Ook Youri Tielemans kon na afloop glimlachen: "Het was een moeilijke wedstrijd. De laatste pass kwam vandaag niet altijd aan. Maar we hadden een goede mentaliteit en wilden vertrouwen tanken voor woensdag (tegen Rostov). Dat hebben we gedaan." 

"We missen métier"

"Ik sta hier met een klotegevoel", reageerde Moeskroen-kapitein David Hubert. "We komen hier op voorsprong en kennen het gevaar van Acheampong. We laten hem lopen, maar moeten daar een professionele fout maken. Dat kan, want er was op dat moment nog niks aan de hand." Ook Glen De Boeck schuwde de kritiek voor zijn jonge jongens niet. "We hebben te weinig profs. Er zijn te weinig jongens die weten waarover het gaat. Mijn ganse kern komt nog niet aan het aantal matchen van Olivier Deschacht. We missen mannen met métier."

4 keer bekeken