Weiler debuteert met nipte zege

Bekijk de samenvatting vanaf 01:38.

René Weiler heeft zijn eerste driepunter op zak als coach van Anderlecht. De Brusselaars kwamen in hun openingswedstrijd in Moeskroen op achterstand, maar Acheampong en Sylla voorkwamen een debuut in mineur voor de Zwitser.

Al in zijn eerste competitiewedstrijd toverde nieuwbakken Anderlecht-coach René Weiler enkele verrassingen uit zijn Zwitserse hoed. Zo liet hij Steven Defour – die dinsdag tegen Rostov nog kapitein was – op de bank en zette hij met Alexandru Chipciu, Dennis Appiah, Idrissa Doumbia, Sofiane Hanni en Sebastian De Maio meteen vijf debutanten in de basis. Die laatste droeg ook de aanvoerdersband.

Paars-wit domineerde, liet de bal goed van voet tot voet gaan en dreigde hoofdzakelijk van op afstand, maar de Henegouwse defensie stond in de openingsfase absoluut op punt. Schoten van Dendoncker en Chipciu werden door Vagner eenvoudig ontmanteld. Halverwege de eerste helft klom Moeskroen tegen de gang van het spel in op voorsprong. Diedhiou stuurde van op de eigen helft Markovic diep. De Serviër liep N’Sakala er op snelheid eenvoudig af en ramde de bal snoeihard via de deklat in doel: 1-0. Anderlecht leek niet zo zeer onder de indruk van de tegentreffer, maar verder dan een afstandsschot van Kara kwamen de Brusselaars voor de pauze niet meer.

Na de pauze boog Anderlecht de achterstand evenwel om. Op het uur werkte paars-wit een counter perfect af. Tielemans stuurde Chipciu weg, die op zijn beurt Acheampong in de diepte zocht. De Ghanees troefde Mohamed af en faalde niet oog in oog met Vagner: 1-1. Luttele minuten later werkte Sylla een combinatieaanval van dichtbij af: 2-1. Anderlecht deed het slot op de grendel en in het verdere verloop nog maar één keer voor doel. Defour legde in de vijandige zestien breed voor Sylla, maar die schoof de bal in het zijnet. Anderlecht start dus net als Club Brugge zijn seizoen met een zege. Moeskroen volgt het voorbeeld van KV Mechelen: het slikt thuis meteen twee goals en vat de competitie zonder punten aan.

17 keer bekeken