Promovendus Eupen start tegen Zulte

Naast Anderlecht-Moeskroen worden er zaterdag op speeldag 1 van de Jupiler Pro League nog drie andere wedstrijden gespeeld. Zulte Waregem - Eupen, STVV - Lokeren en Charerloi - Waasland-Beveren vervolledigen het programma. Een voorbeschouwing:

Zulte Waregem - Eupen

Bij Zulte Waregem moet de gloednieuwe sfeertribune zorgen voor de extra decibels tegen promovendus Eupen. Voor de ploeg uit de Oostkantons is dit het tweede seizoen in de Jupiler Pro League. In het seizoen 2010-2011 zakte het meteen terug naar Tweede Klasse na één seizoen op het hoogste niveau. Francky Dury kan nog geen beroep doen op Oulare (individueel programma) en Dalsgaard (operatie heup). Voor Eupen-coach Jordi Condom is het zijn allereerste wedstrijd op het hoogste niveau. De Panda’s konden wel nog nooit winnen in het Regenboogstadion.

STVV - Lokeren

Vorig jaar eindigden beide duels tussen STVV en Lokeren op 1-1. Voor Ivan Leko is het de eerste wedstrijd als trainer van STVV, uitgerekend tegen de ploeg waar hij zijn voetbalcarrière beëindigde. Bij Lokeren is het vooral uitkijken naar de terugkeer van spits Tom De Sutter op de Belgische velden na een mislukt avontuur bij het Turkse Bursaspor. Bij de Kanaries zijn Bagayoko en Dussaut geblesseerd (spierscheur) en is Boli nog niet fit. Georges Leekens kan niet rekenen op Persoons (knie) en Ticinovic (hamstring). 

Charleroi - Waasland-Beveren

Van de afgelopen vijf wedstrijden in het Stade du Pays de Charleroi verloor Waasland-Beveren er slechts één. Bij de Zebra’s zijn doelman Penneteau en middenvelder Baby geschorst, waardoor Mandanda waarschijnlijk onder lat zal staan. Stijn Vreven kan geen beroep doen op Demir en Myny (onvoldoende fit). 

Na de laatste oefenwedstrijd van Waasland-Beveren tegen Lille (0-1 verlies) blikten coach Stijn Vreven en aanvaller Siebe Schrijvers al eens vooruit naar de competitiestart. Met een licht déjà-vu gevoel weliswaar bij trainer Vreven.

8 keer gelezen