Defour op de bank tegen Moeskroen

RSC Anderlecht opent zijn seizoen op het veld van zwarte beest Excelsior Moeskroen. Bij paars-wit is het vooral uitkijken naar het debuut in de competitie van trainer René Weiler die Steven Defour niet aan de aftrap brengt. De aftrap van de wedstrijd is gepland om 18u.  

Algemene info:

Sinds Moeskroen opnieuw in de Jupiler Pro League speelt, kon paars-wit nog nooit winnen op Le Canonnier. Ze verloren er zelfs tweemaal. Vorig jaar werd het een pijnlijke 4-2 nederlaag. Ze slikten er in totaal zes doelpunten in twee wedstrijden, maar scoorden wel telkens minstens één keer.

Sportief:

René Weiler staat voor zijn competitiedebuut bij Anderlecht. De Zwitser krijgt veel lof van het bestuur, maar zal nu aan de supporters moeten bewijzen dat zijn aanpak loont. In de heenmatch van de voorronde van de Champions League kwam hij alvast met een verdienstelijk 2-2 gelijkspel terug uit het Russische Rostov. In zijn selectie zitten heel wat nieuwe gezichten: Sébastien De Maio, Dennis Appiah, Alexandru Chipciu, Sofiane Hanni, Idrissa Doumbia en Emmanuel Sowah. Doumbia is dan ook de opvallendste naam bij de elf van paars-wit. Hij neemt de plaats in van Steven Defour, die in Rusland nog aanvoerder was.

Voor Moeskroen-trainer Glen De Boeck is een wedstrijd tegen RSCA altijd speciaal. Hij speelde tien jaar voor paars-wit en was er twee jaar assistent-trainer. Ook assistent-trainer Lorenzo Staelens en keepertrainer Jacky Munaron speelden in het Astridpark.

Blessure – afwezigen:

Grote afwezigen bij RSCA zijn Stefano Okaka (verwezen naar B-kern) en Dennis Praet (blessure). Okaka werd uit disciplinaire redenen uit de selectie gezet en is volgens de coach onvoeldoende fit. Ook Dennis Praet sukkelt met een blessure en wordt in de wandelgangen steeds aan een uitgaande transfer gelinkt. Deschacht, Najar en Badji zullen er door blessure nog niet bij zijn. Bij Moeskroen ontbreekt enkel Peyre.

7 keer gelezen