Sterk Club wint eerste wedstrijd

Bekijk het matchverslag vanaf 1:40.

Club Brugge heeft de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen met 0-2 op het veld van KV Mechelen. José Izquierdo en Dion Cools zorgden voor de doelpunten bij blauw-zwart dat nooit echt in de problemen gekomen is. 

Het AFAS Stadion zat aardig vol voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Het waren dan ook de Maneblussers die de eerste kans kregen. Na een vijftal minuten kopte Matthys net over. Club Brugge schoot wakker en zette meer druk, maar grote kansen kregen ze niet. Diaby kopte van dichtbij naast. KV reageerde en Club-doelman Butelle moest een zwalpend schot van Verdier naast tikken. Op de hoekschop die volgde knalde Cocalic net over, maar werd afgevlagd voor buitenspel. Toch bleef Club baas en net voor het halfuur knalde José Izquierdo blauw-zwart op voorsprong, 0-1. Club duwde door en amper vijf minuten nadien maakte Dion Cools er 0-2 van. Kort nadien was er een goede Anhtony Moris nodig om geen 0-3 achter te staan.

In de tweede helft bleef Club Brugge baas, al kwam KV Mechelen wel een paar keer piepen. Croizet trapte op het uur in het zijnet. Nadien was het weer Croizet die voor gevaar zorgde, maar zijn schot werd van dichtbij geblokt door Ruud Vormer. Aan de overkant kreeg De Bock een goede kans. Zijn schot ging voorlangs. Kort nadien kwam Vormer alleen voor Moris, maar hij stifte over. In de absolute slotfase kreeg Mechelen nog een goede kans op 1-2, maar Butelle pakte goed.

 

16 keer bekeken