Weiler: "Reken niet op Okaka"

Anderlecht start zaterdag aan de competitie op het veld van zwarte beest Moeskroen. Sinds 'les Hurlus' opnieuw in de hoogste klasse spelen verloor paars-wit er altijd. Deze keer zullen ze het moeten doen zonder Stefano Okaka die uit de selectie geweerd werd door coach René Weiler. “Momenteel reken ik er zelfs niet meer op”, zei de coach van RSCA.

Zondagnacht sluit de transfermarkt in België en in de wandelgangen komen de namen Stefano Okaka en Denis Praet steeds vaker naar boven. De Italiaanse spits zou het bont gemaakt hebben bij RSCA en zelfs neus aan neus gaan staan zijn met zijn coach. “Dat ontken ik”, zei Weiler. “Maar momenteel reken ik niet op hem en zit hij niet bij de achttien waarmee ik wedstrijden wil spelen.”

Met Praet is de Anderlechtcoach milder. De middenvelder van paars-wit is momenteel geblesseerd maar voorzitter Roger Vanden Stock twijfelt aan de eerlijkheid van zijn speler. “Ik kan zeggen dat Praet een zeer interessante speler is voor ons indien hij 100% fit is”, ging Weiler verder. “Hij is tevreden in Anderlecht en wil absoluut voor ons spelen.”

“Moeten niet domineren”

4-2. Dat was de uitslag vorig jaar in Le Canonnier. Een blamage voor Anderlecht en daar wil René Weiler nu absoluut winnen. “We moeten niet dominant zijn”, zei hij daags voor de wedstrijd. “We moeten er alles aan doen om de wedstrijd te winnen zonder Moeskroen te onderschatten. Iedere tegenstander heeft zijn kwaliteiten.”

Wie zaterdag de kapiteinsband gaat dragen is een raadsel. De namen die hierbij het vaakst genoemd werden zijn Steven Defour en aanwinst Sebastien De Maio. “Ik weet wel wie mijn kapitein zou kunnen zijn, maar we hebben meerdere jongens lopen die daarvoor in aanmerking komen”, besloot Weiler.