Club start nieuw seizoen in Mechelen

Vrijdagavond om 20u30 opent de regerende landskampioen Club Brugge het nieuwe seizoen in en tegen KV Mechelen. Na de winst van de Supercup vorig weekend tegen Standard gaat blauw-zwart op zoek naar de allereerste punten van het seizoen in het vernieuwde AFAS Stadion.

Algemene info:

In de voorbije vijf jaar kon Club Brugge in totaal vijf maal winnen in Mechelen, speelde het drie keer gelijk en verloor het slechts twee maal. Vorig jaar won Club overtuigend met 1-4.

Sportief:

Aan beide kanten staat nog steeds dezelfde trainer aan het roer. Bij KVM verlengde Jankovic zijn contract tot 2018, terwijl Michel Preud’homme na veel speculatie toch besloot om er een jaartje aan toe te voegen. Bovendien is het de 300e match voor MPH als coach in de Jupiler Pro League (Standard, Gent en Club Brugge).

Qua transfers is er heel wat bewogen bij de Maneblussers. Het verloor spelmaker Sofiane Hanni aan Anderlecht, maar haalde met Yohan Croizet (vorig jaar OH Leuven) wel een aardige vervanger in huis. Doelman Gillet staat ondertussen onder de lat bij Standard en ook middenvelder Ibrahima Cissé volgde dezelfde weg.

Club Brugge kon nagenoeg alle sterkhouders behouden. Enkel Thomas Meunier ging andere oorden opzoeken (PSG), maar met Ricardo Van Rhijn, Anthony Limbombe en Tomas Pina werd de kern bewust versterkt.

Blessure – Afwezigen:

Jankovic kan geen beroep doen op de geblesseerden Jordy Peffer (voet) en Uros Vitas (kuit). Bij blauw-zwart zijn Brandon Mechele (ligamenten + schorsing door rode kaart bij B-elftal), Tomas Pina (knie) en Felipe Gedoz (niet volledig fit) er niet bij.

Nieuwtjes:

Het is de allereerste wedstrijd in het vernieuwde AFAS Stadion en met al meer dan 14.000 verkochte tickets is het record aantal toeschouwers sinds de vereffening in 2002 gebroken. Ook het aantal abonnees heeft met 8.700 een recordhoogte bereikt.

Video:

De spelers van KV Mechelen lieten in een video alvast ambitie uitschijnen en hopen op een goed seizoen in het vernieuwde stadion. Tim Matthys, Yohan Croizet en Zeljko Filipovic aan het woord.

13 keer gelezen