Genk en Gent op weg naar Europa League

Racing Genk heeft in zijn heenwedstrijd van de derde voorronde in de Europa League een 1-0 zege geboekt tegen het Ierse Cork City. Ook KAA Gent komt een stapje dichter bij de Europa League na een ruime 5-0 overwinning tegen Constanta. 

Genk kon alleen in de absolute aanvangsfase overtuigen. Daarna bleef het bij één flits. Bailey werkte de knappe aanval van Alejandro Pozuelo en Nikos Karelis af. De voorsprong bij de rust was gevleid. In de tweede periode was het Cork dat het initiatief nam. De Genkenaars kwamen een paar keer goed weg en mochten bijzonder blij zijn met de krappe zege.

De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag gespeeld. De winnaar plaatst zich voor de play-offronde, waarvoor de loting volgende week vrijdag uitgevoerd wordt.

Gent met vingers in de neus
Ook KAA Gent kan met een gerust gemoed uitkijken naar de heenwedstrijd volgende week. De Buffalo's hadden geen moeite met het jeugdige Viitorul Constanta. Na 90 minuten stonden de 5-0-forfaitcijfers op het bord. Doelpuntmakers van dienst waren Mitrovic (16'), Coulibaly (37', 50'), Depoitre (56') en Neto (66').

Ook Gent speelt komende donderdag opnieuw. Dan vindt de heenwedstrijd plaats in Roemenië. 

9 keer gelezen