"Ben nu binnenhuis-architect geworden"

Michel Preud’homme trapt vrijdag met Club Brugge de competitie op gang op het veld van KV Mechelen. Blauw-zwart wil er meteen staan, want “de vermoeidheid van Europees voetbal zal punten kosten.”

De kampioenencoach begint straks aan zijn derde seizoen als coach van een ploeg, een unicum. “Dat is een nieuwe ervaring, ja”, sprak Preud’homme op zijn persconferentie. “Als ik normaal ergens aankom moet ik alles analyseren. Ik begin er terug te bouwen aan iets en zoek naar stabiliteit. Maar nu heb ik een huis gebouwd en ben ik bezig aan de versiering. Ik was de architect van een groot gebouw. Wel, nu ben ik de binnenhuisarchitect geworden.”

Mechelen heeft goed ingekocht

Met KV Mechelen krijgt blauw-zwart al meteen een lastige tegenstander voor de kiezen. “Ik denk dat ze een schitterende aankoop gedaan hebben met Croizet. Ik vind dat een mooie speler en had hem hier vorig jaar al genoemd. Ze kunnen bijna twee ploegen opstellen, wat wil zeggen dat ze een brede kern hebben.”

Toch wil Preud’homme niet van puntenverlies weten. “Als iedereen fit blijft, heb ik veel wisselmogelijkheden. Maar de vermoeidheid van Europees voetbal, kost altijd punten. Daarom moeten wij nu – met één wedstrijd per week – zo veel mogelijk punten proberen te pakken. Dat is de bonus die we kunnen nemen.”

Toch geen bondscoach?

Na Yannick Ferrera schoof ook Hein Vanhaezebrouck de coach van Club Brugge naar voor als kandidaat-bondscoach. Preud’homme zelf wil daar niet al te veel over kwijt. “Ik blijf zeker nog een jaar bij Club Brugge. Ik zal mijn woord houden.” Of hij het er al met voorzitter Bart Verhaeghe over gehad heeft? “Nee, we hebben er niet over gepraat.”

2 keer bekeken