Lukaku: "Voetbal is hier gedetailleerder

Jordan Lukaku raakt langzaam maar zeker gesetteld in Rome. De Rode Duivel tekende vorige week een contract voor drie seizoenen bij Lazio en kreeg er vandaag het nummer 6 toegewezen.

Daarmee neemt de ex-speler van KV Oostende het nummer van Stefano Mauri over. De voormalige kapitein van de Romeinen zag zijn contract in mei aflopen, waardoor het nummer vrijkwam. Lukaku gaf donderdagmiddag zijn eerste persconferentie als speler van Lazio. "Ik ben gelukkig met de kans die Lazio mij geeft. Het is een grote club die leeft van de passie. Ik weet dat ik hier veel kan verbeteren. Wie mij volgt weet dat ik graag offensief voetbal, maar ik weet dat ik hier defensief sterk kan evolueren."

Vooral coach Simone Inzaghi moet Lukaku defensieve discipline bijbrengen. "De coach wil zijn verdediging tot in de perfectie slijpen. Hij zegt me bij elke actie hoe ik moet anticiperen. Het is hier gedetailleerder voetballen dan in België, we richten ons meer op de tegenstander. Hij geeft me bijvoorbeeld voortdurend steekkaarten met info over de tegenstander. Ik wil in elke match alles geven voor deze club en haar supporters. Ik wil na elke wedstrijd het veld met een nat shirt verlaten en zorgen dat de fans trots zijn.

8 keer gelezen