Meunier scoort pareltje tegen Real

Paris Saint-Germain heeft donderdagnacht Real Madrid in een oefenpartij een 3-1 nederlaag toegediend. Bij de Franse kampioen was Thomas Meunier de absolute uitblinker. De Rode Duivel scoorde twee doelpunten, waarvan voor het eerste wondermooi was.

De ex-speler van Club Brugge stond evenwel niet in de basis bij de Parijzenaars. Pas na een blessure van Thiago Silva na elf minuten mocht Meunier uitrukken. Coach Unai Emery haalde daarop rechtsback Serge Aurier naar het centrum, waarop Meunier op zijn vertrouwde rechtsachterpositie terechtkwam. Een uitstekende zet, zo bleek, want nog voor de rust scoorde hij twee doelpunten.

Jonathan Ikone scoorde al na vijf minuten de openingstreffer, nadien was Meunier aan zet. Zijn eerste treffer was er eentje om in te kaderen. Na slecht uitvoetballen van de Madrilenen veroverde Meunier de bal. Hij ging meteen zijn kans en trapte het leer met heel wat snelheid in de linkerkruising. Even later stormde hij alleen op reservedoelman Kiko Casilla af en duwde de 2-0 in twee tijden in doel. Marcelo legde nog voor de rust vanaf de stip de eindstand vast.

2 keer bekeken