Genk met back-up defensie tegen Cork

Racing Genk moet donderdag al vol aan de bak in de Europa League. Na de moeizame kwalificatie tegen het Montenegrijnse Buducnost Podgorica komt Cork City in de heenwedstrijd van de derde voorronde over de vloer in de Luminus Arena. Door de afwezigheid van Bennard Kumordzi (geschorst) en Timothy Castagne (spierscheur) moeten de Genkenaars tegen de Ieren uitpakken met een noodverdediging.

Coach Peter Maes heeft dan ook geen andere keuze en moet naast centrale verdediger Sébastien Dewaest de jonkies Sandy Walsh, Dries Wouters en Jere Uronen opstellen. Toch kijkt Maes met vertrouwen naar de wedstrijd van donderdag. "Deze tegenstander moeten wij aankunnen. Maar tegen Cork zal het wel beter moeten dan tegen de Montenegrijnen. In hun laatste 25 wedstrijden wisten ze 17 keer geen tegendoelpunt te pakken. Verdedigend staan ze dus sterk, daarop zullen wij een antwoord moeten vinden en aanvallend mogen we niet te veel kansen missen. Gelukkig recupereren wij Alejandro Pozuelo, de man die deze ploeg kan laten draaien."

Achterin geeft Maes het vertrouwen aan Dries Wouters. "Die jongen heeft in Montenegro een goede invalbeurt gemaakt. Ik had ook Ndidi naar achteren kunnen trekken, maar dan had ik nog meer moeten schuiven." Linkerflankverdediger Jere Uronen heeft na een wisselvallig begin intussen zijn plaats afgedwongen in het Genkse team. De 22-jarige Fin is geen spraakwaterval, maar weet precies wat hij wil. "De kwalificatie was mooi, maar het voetbal moet beter." De terugwedstrijd wordt op 4 augustus in Cork gespeeld. De winnaar plaatst zich voor de play-offronde van de Europa League.

 

2 keer gelezen