Higuain dan toch van Napoli naar Juve

Gonzalo Higuaín maakt dan toch de overstap naar Juventus. De vrees van vele supporters van Napoli wordt zo werkelijkheid: hun topschutter trekt naar de titelrivaal uit Turijn.

Giuseppe Marotta, de manager van Juventus, registreerde Higuaín bij de Italiaanse voetbalbond als speler van de landskampioen. De deal is daardoor officieel, al moeten de clubs de overgang nog bekendmaken. Higuain tekent in het Juventus Stadium een contract voor vier seizoenen en zal er zo'n 7,5 miljoen euro per jaar verdienen. De Argentijn vestigde vorig seizoen bij Napoli het record van meeste doelpunten in één seizoen in de Serie A: Higuaín scoorde 36 keer.

Juventus betaalt 90 miljoen euro voor Higuaín, wat van de Argentijnse doelpuntenmaker de tweede duurste speler allertijden maakt. Enkel voor Gareth Bale werd meer geld neergeteld. Voor de Welshmen legde Real Madrid 100 miljoen euro op tafel. Higuaín wordt hoe dan ook de duurste speler ooit in de Italiaanse transfermarkt. Hernán Crespo, zijn landgenoot, was zijn voorganger. Die werd in 2000 door Lazio voor 56 miljoen euro weggekocht bij Parma.

2 keer gelezen