Guardiola wil wachten op Kompany

Manchester City bereidt zich momenteel in China voor op het nieuwe seizoen in de Premier League. Ook Vincent Kompany is mee naar het Oosten afgereisd. De Rode Duivel trainde eerst individueel, maar pikte vandaag opnieuw aan bij de groepstraining.

De kapitein van the Citizens kampte vorig seizoen met een karrenvracht aan blessures, die hem uiteindelijk ook het EK in Frankrijk zouden kosten. Kompany werkt nu al aan zijn 35ste comeback in zijn carrière. City-coach Pep Guardiola wil nog geen datum kleven op de uiteindelijke terugkeer van zijn aanvoerder. "Wat er de voorbije jaren met zijn fysieke paraatheid is gebeurd, is zó moeilijk voor zijn moraal," aldus de Spanjaard aan BBC. "Het is niet belangrijk wanneer hij fit is, maar dat hij effectief fit is. Hij moet meerdere werken na elkaar kunnen trainen en spelen." 

Guardiola gaf eerder al aan Kompany niet te laten vallen en te wachten tot hij volledig is hersteld van zijn liesblessure. "Als de dokter hem voor de eerste wedstrijd (tegen Sunderland) fit verklaart, des te beter. Maar als hij pas klaar is tegen de play-offs voor de Champions League, ben ik ook tevreden. Zo niet, dan zal het voor september zijn. En als hij dan nog niet fit is, dan maar in oktober. Wanneer de dokter zegt dat hij klaar is, neem ik hem definitief op in de selectie."

Confrontatie met Mourinho

Manchester City werkt komende maandag in Peking een oefenwedstrijd af tegen Manchester United. Guardiola staat dus nog voor het seizoen wordt afgetrapt oog in oog met José Mourinho, waarmee hij er geen al te goede verstandhouding op nahoudt. De klassiekers tussen Barcelona (met Guardiola als coach) en Real Madrid (met Mourinho als coach) zorgden enkele jaren geleden voor ophefmakende confrontaties.