Club Brugge wint 14de Supercup

Landskampioen Club Brugge heeft zijn eerste prijs van het seizoen beet. Het won de Supercup met 2-1 van bekerwinnaar Standard. Met 10 man boog blauw-zwart een 0-1 achterstand om.

Het was Club Brugge dat thuis het beste aan de wedstrijd begon en na zeven minuten een enorme kans kreeg via Refaelov. Zijn kopbal miste evenwel richting. Club Brugge liet Standard wat meer in de wedstrijd komen, maar echt dreigen kon het niet. Bij blauw-zwart viel vooral Izquierdo al snel op met enkele vinnige acties waarbij hij naar binnen sneed. Halfweg de eerste helft kon hij aanleggen, maar zijn bal ging op de paal.

Bij Standard loerden ze op die zeldzame kans en die kwam er op stilstaande fase. Tegen de gang van het spel in kopte Santini de 0-1 tegen de netten. Die Santini had eigenlijk al van het veld gestuurd kunnen worden toen hij na tien minuten in een luchtduel een elleboog uitdeelde aan Simons. Tot overmaat van ramp was het Vanaken die, weliswaar terecht, een rode kaart kreeg toen hij doorging op de enkel van Miya.

Met tien man kwam Club Brugge als herboren uit de kleedkamer. Op de counter was het levensgevaarlijk met de bedrijvige Izquierdo en hij brak dan ook de ban. Na een knappe run plaatste hij de bal voorbij doelman Gillet in de verste hoek. Standard mocht dan wel met een man meer op het veld staan, dat was er allesbehalve aan te zien. Ruud Vormer duwde de Rouches nog wat dieper in de put toen hij met een geweldig afstandsschot de 2-1 eindstand vast legde.

Een verdiende 14de Supercup en eerste prijs van het seizoen voor Club Brugge. De landskampioen lijkt helemaal klaar om zijn titel te verdedigen. Bij Standard is er nog veel werk aan de winkel, dat moet ook trainer Ferrera gezien hebben.

7 keer bekeken