Limbombe dan toch naar Club Brugge

De derde zomeraanwinst van Club Brugge is een oude bekende. Anthony Limbombé komt over van het Nederlandse NEC en tekent een contract voor vier seizoenen in Jan Breydel. De 22-jarige flankaanvaller speelde eerder ook al voor KRC Genk en Lierse.

Met de transfer van Limbombé komt er een einde aan een lange soap. De Congolese Belg aast al langer op een vertrek uit Nijmegen en daagde vorige week niet op tijdens de ochtendtraining. Nadat ook Leeds en Granada aan de mouw van Limbombé trokken, leek blauw-zwart af te haken. Het eerste bod van 1,7 miljoen euro werd ook al geweigerd door de Nederlanders. Op een verhoogd Brugs bod gingen de Nederlanders wel in. Limbombé legt vandaag zijn medische tests af in Brugge en tekent - mits een geslaagde medische keuring - een vierjarig contract. 

Limbombé is geen onbekende in het Belgisch voetbal. Het jeugdproduct van KRC Genk speelde tussen 2010 en 2014 86 wedstrijden voor de Limburgers. In 2014 werd hij kortstondig uitgeleend aan Lierse. Pas bij NEC ontplofte Limbombe: in 70 wedstrijden voor de Nederlanders scoorde hij 23 doelpunten en gaf hij 18 assists. Twee seizoenen geleden hielp hij de club uit Nijmegen aan de titel in de Nederlandse Jupiler League (tweede klasse).

28 keer gelezen